onsdag 30 juli 2008

Göteborg.


Nu är vi hemkomna från Göteborgsresan. Vi kom hem ca 01 imorse (läs: igår, eftersom det egentligen är onsdag nu om man ska gå strikt efter klockslagen) och idag har vi först hämtat hem Zombiepojken från kattkollot hos Anna och sedan tagit med honom på en liten resa till S kompisar där vi också passade på att sno med oss Monster hem (vårt nya tillskott i form av en pytteliten sotsvart katthona). Zombie var lite skeptisk först, men i skrivande stund ligger de och sover tillsammans (med lite omplacering av matte, men de protesterade inte, så de ligger kvar i en liten katthög på bäddsoffan).

Här kommer en kort redogörelse för Göteborgsresan.

Torsdag: S kommer hem från jobbet 06:45. Vi packar in oss i bilen ca 07:45 och jag kör i 41 mil. S sover sig igenom de 30-35 första milen. När vi har 3 mil kvar stannar vi till på en rastplats så jag kan sträcka på benen och låta S köra den sista lilla biten fram till Högsbohöjd där min gamla klasskompis från gymnasiet bor med sin sambo och deras dotter. Incheckning på Askim strand kan ske först mellan 15-23 och vi anländer i Göteborg strax efter 12. Tokvarm dag. Äter pizza i centrum med K, O och T. Går runt en sväng i affärer med samma folk och tar en glass på gräsmattan vid domkyrkan. Tar bussen hem igen och åker ut till Askim strand för att checka in. Somnar väl strax därefter.

Fredag: Planerna på att träffa L och M gick i stöpet. Nya planer sattes i verket och vi besökte Universeum precis intill Liseberg. 165kr i inträde per person, men det var värt pengarna. Lika tokvarmt idag. Tar en pizza på vägen tillbaka till bilen, överväger att ta bilen in till centrum men ångrar oss när vi väl är där och promenerar tillbaka istället. Går runt i centrum igen. Besöker bland annat Barbarella och Shock. Promenerar tillbaka till bilen och upptäcker att vi fått parkeringsböter för att vår parkeringsbiljett blåst ner när vi öppnade bildörren innan vi bestämde oss för att promenera. Surt. Far hemåt, men stannar till i Sisjö och köper frukost på Ica Maxi samt besöker lite andra affärer i närheten. Väl hemma avslutas kvällen med vitt vin och räkor.

Lördag: Hämtar upp R, J och T på stationen i Göteborg. Beger oss tillbaka till Askim. Badar en sväng och beger oss sedan in mot Ullevi för att gå på Iron Maidens konsert. Bussen kommer inte, så vi tar en taxi. Möter upp syster med sambo samt några av deras vänner. Förbereder mig på en sjujäkla konsert och blir inte det minsta besviken. Grymt bra! Fortfarande tokvarmt ute, men som tur var tar det inte lång stund innan det börjar bli mörkt och därmed svalare. Överväger öl innan hemåkning, men överger sedan denna idé igen. Ringer efter taxi. Väntar. Ringer upp taxibolaget igen och informerar om att vi är fem personer och att vi har ett förköpt taxipass från Askim strands camping. Väntar. Ringer en tredje gång, varpå en bil dyker upp kort därefter. Han vägrar köra oss för han har bara en liten bil och vi är fem. Får då också veta att taxipasset som vi köpt inte gäller för stora bilar. Har ingen lust att betala de 414kr som det kostade att åka in med en stor bil, flaggar ner en liten taxibil som är reggad men kör oss svart (eftersom vi är fem) så vi äntligen kommer hem. 01.30 ringde vi efter taxi första gången och först 03.15 är vi tillbaka i Askim (resan tar ca 20min). Är supertrötta och lägger oss på en gång.

Söndag: Tar bilen till Liseberg och ränner runt där från öppning nästan ända fram till stängning. Är lika tokvarmt ännu. Åker Flumeride för att kyla av oss och åker allt annat roligt också, inklusive vissa barnkaruseller. De roligaste attraktionerna åker vi många gånger. Träffar på L och M lite kort under vistelsen. Syster med sambo och en av deras kompisar gör oss sällskap i ca 5h. Mycket nice! Är ute i Askim ca 23.30, dödströtta efter allt gående och köande under dagen.

Måndag: En repris av söndagens äventyr, fast föregått av bad och endast i kortversion. Lämnar Liseberg strax efter 17 och åker in till centrum. Käkar middag med L och M innan vi beger oss hemåt när klockan börjar närma sig 20. Är hemma ca 01 på tisdag morgon efter att ha stannat och ätit på Max i Nyköping. Planen från början var att äta på Max i Linköping, men det var stängt precis som BK och Donken i Linköping också var. Just där vi stannade i alla fall. Toktrötta lämnar vi av R hemma hos sig och tar med J hem till oss där han får låna vår bäddsoffa eftersom han inte kan ta sig hem vid den tiden på natten.

Det var en enormt trevlig resa, om än intensiv och fruktansvärt varm hela tiden. Vi hade jättetur med vädret, men vissa stunder på dagen var man helt färdig pga värmen trots ökade vätskeintag och försök att hålla sig i skuggan. Resan kan sammanfattas med skoj, mys, skratt, värme och GLENN! ;D

Inga kommentarer: